Tevreden werknemers: 5 tips om mee te beginnen!

Tevreden werknemers: 5 tips om mee te beginnen!

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit: tevreden werknemers. Dit draagt namelijk bij aan de groei van uw bedrijf. Wat kunt u nou concreet doen om de medewerkerstevredenheid te vergroten? Wij hebben de 5 meest effectieve manieren op een rijtje gezet.

1. Straal de juiste bedrijfscultuur uit!
Een eigen bedrijfscultuur is normaal voor een bedrijf. Belangrijk is dat de cultuur op juiste wijze wordt uitgedragen. Is uw bedrijf formeel of informeel? Bij de werving van nieuwe kandidaten is het belangrijk dat dit duidelijk overkomt zodat als u een vacature plaatst ook de juiste kandidaten reageren. Kandidaten die echt passen bij uw bedrijf.

2. Erkenning voor medewerkers
Medewerkers vinden het fijn om erkenning te krijgen voor het goede werk dat ze geleverd. Dat vindt eigenlijk iedereen fijn, nietwaar? Dat kan al met een welgemeend compliment. Of bijvoorbeeld aan het einde van het jaar met een fijn kerstpakket. Zorg dan wel meteen dat u het persoonlijk overhandigt!

3. Stimuleer gezondheid 
Het stimuleren van de gezondheid van uw werknemers zorgt voor een hogere productiviteit. Gezonde medewerkers ervaren daarnaast ook minder werkdruk. U kunt beginnen met regelmatig een gezonde lunch aan te bieden, fruit in de kantine te plaatsen of werknemers de mogelijkheid bieden om buiten de deur te lunchen.

4. Zorg voor afwisselend werk
Repeterende werkzaamheden uitvoeren,  daar wordt niemand vrolijk van. Zorg daarom voor variatie. Geef uw werknemers de mogelijkheid om af en toe andere werkzaamheden te doen. Voldoende prikkels geven om hen uit te dagen is zeer belangrijk. Ook door af en toe de lat iets hoger te leggen krijgen mensen zin om zich te bewijzen en door te ontwikkelen.

5. Behandel iedereen gelijk
Voortrekken van werknemers is niet fijn. Personen die achtergesteld worden zullen sneller ontevreden zijn, maak daarom ook geen onderscheid in uw vaste werknemers of uw uitzendkrachten. Ook leeftijdsdiscriminatie, discriminatie door afkomst of geslacht kunnen gewoonweg niet.

Investeren in uw werknemers is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Begin met bovenstaande tips en bouw dan verder aan tevreden en betrokken personeel!