Hoe waarborg jij de flexibiliteit van je organisatie

Hoe waarborg jij de flexibiliteit van je organisatie

Geen proeftijd meer?
Zoals je waarschijnlijk wel weet, is per 1 juli 2015 de Wet Werk en Zekerheid gewijzigd. Dit betekent dat je een werknemer geen proeftijd mag geven bij een zesmaands contract. Ook mag je een werknemer in twee jaar tijd, maximaal drie contracten geven. Hierna moet de werknemer een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Maar het kan ook anders…

Extra flexibiliteit is een kans
Wie gebruik maakt van payroll, profiteert van 3,5 jaar extra flexibiliteit. Bij Payroll Limburg.nl maken wij gebruik van flexibele arbeidsovereenkomsten welke reguliere werkgevers niet ter beschikking hebben. Binnen deze overeenkomsten mogen wij als werkgever, een werknemer 78 weken flexibel aannemen. Daarna mogen wij een medewerker 6 contracten aanbieden binnen 4 jaar. Via ons kunnen werknemers dus in totaal 5,5 jaar flexibel in dienst blijven. Dat is 3,5 jaar langer dan een contract via jou als werkgever!

Payroll Limburg.nl
Als dienstverlenend bedrijf verzorgt Payroll Limburg.nl juridisch werkgeverschap en verloning voor Limburgse werkgevers. Dat houdt in dat wij alle risico’s en verplichtingen met betrekking tot het personeel van je overnemen. Natuurlijk tegen een aantrekkelijk tarief. Zo profiteer je dubbel. Je waarborgt de flexibiliteit en je betaalt niet te veel.

Wil je weten of payroll aantrekkelijk is voor jouw bedrijf en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Payroll Limburg.nl? Vraag dan gerust een offerte aan! Of neem contact met ons op via telefoonnummer 045 – 563 92 60. Of stuur een mail naar info@payrolllimburg.nl. Wij staan je graag te woord.