Een zieke werknemer, wat nu?

Een zieke werknemer, wat nu?

Payroll Limburg.nl heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. Als organisatie bekommeren wij ons direct over de medewerker als deze in dienst treedt bij Payroll Limburg.nl, ook als hij ziek wordt. Dat betekent voor ons goed werkgeverschap. Hierbij drie voordelen van het ziekteverzuimproces.

1. Ziekmelding geregeld
Bij ziekte dient de werknemer zelf op de eerste ziektedag vóór aanvang van de dienst contact op te nemen met de opdrachtgever om zich ziek te melden met opgaaf van geldige reden. Daarna zal hij zich melden bij de juridisch werkgever: Payroll Limburg.nl. Er wordt gekeken naar het type contract van de medewerker en welke stappen hierna gevolgd zullen worden.

2. Proces volledig uit handen
Het prettige aan een payrollconstructie voor het bedrijf waarvoor een medewerker werkzaam is, dat dit proces geheel uit handen wordt genomen en dat Payroll Limburg.nl alle verantwoordelijkheid draagt voor de zieke medewerker. Aangezien Payroll Limburg.nl juridisch werkgever is, betalen wij de werknemer uit totdat het contract afloopt. Het bedrijf dat klant is van Payroll Limburg.nl wordt ontzien van administratieve handelingen, zoals het ziek melden bij de diverse instanties én wij betalen het salaris voor de medewerker.

3. Regelmatig contact
Indien ziekte langdurig aanhoudt willen wij graag weten hoe het met de medewerker gaat. De begeleiding van de werknemer tijdens het ziekteverzuim is intensief. Uitgangspunt hierbij is om de werknemer na herstel terug te laten keren naar de laatste of een nieuwe opdrachtgever. De medewerkers van Payroll Limburg.nl blijven nauw contact houden met de medewerker.

Payroll Limburg.nl vindt het belangrijk om haar mensen zo goed mogelijk te begeleiden op de weg terug naar het arbeidsproces! Wilt u hier meer over weten hoe het proces precies uitziet? Neem dan contact op met onze payrollspecialisten, zij vertellen u hier graag meer over!