Doorstart na een faillissement? Payroll helpt u hierbij!

Doorstart na een faillissement? Payroll helpt u hierbij!

Curatoren zetten steeds vaker payrolling in bij faillissementen tijdens de fase naar een eventuele doorstart van een onderneming. Afgelopen jaren stond een groot deel van de ondernemingen op het punt van faillissement, maar hadden de kans op een doorstart middels payroll.

Om een bedrijf weer winstgevend te maken, heb je personeel nodig. Je wilt medewerkers geruststellen door ze te behouden én te blijven betalen. Door gebruik te maken van payroll worden tijdrovende zaken zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van cao- en wetswijzigingen volledig uitbesteed. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever en neemt alle arbeidsrechtelijke risico’s die verbonden zijn met het in dienst hebben van personeel voor zijn rekening. Payrolling blijkt rust te brengen in die hectische periode.

De inzet van payroll is ook gunstig voor de medewerkers: het salaris wordt op tijd en correct betaald, de verzekeringen zijn gewaarborgd en de opbouw van het pensioen loopt gewoon door. Dat betekent tevreden personeel en dan zal ook de doorstart een groter succes zijn. Tevreden medewerkers zijn immers gemotiveerder en werken harder.

Is het mogelijk voor uw bedrijf om een doorstart te maken? Neem dan eens contact op met Payroll Limburg.nl. Wij zorgen ervoor dat u zich met een gerust hart kunt richten op de doorstart en wij zorgen goed voor uw personeel. Bij ons zijn uw werknemers in goede handen!